22 MARTIE – ZIUA VECHII CAPITALE

In fiecare an, la 22 martie, orasul Veliko Tarnovo sarbatoreste. Vechea capitala este primul oras bulgaresc care, inca din perioada celui de-Al treilea Imperiu bulgar, si-a stabilit data sarbatoririi.

Si in acest an, municipalitatea orasului a pregatit multe atractii si un programe festiv variat pentru localnici si turisti. Pe parcursul a trei zile consecutive, pretendentul la titlul de Capitala Europeana a Culturii va deveni, pentru mici si mari, locul preferat pentru plimbari si divertisment.

In Parcul „Marno pole" este prevayuta desfasurarea unui spectacol interactiv pentru copii. Pe strazile orasului va defila deja traditionala Street parade.

Vom avea cu totii ocazia sa asistam la spectaculosul 3D Mapping show. Si în acest an, locul desfasurarii spectacolului de performanta va fi cladirea Galeriei de Arta „Boris Denev", situata in imediata apropiere a monumentul „Assenovtsi". Sute de lampioane luminoase din hartie va ilumina cerul nocturn de deasupra orasului Veliko Tarnovo.

La 23 martie, la doar trei kilometri de centrul orasului, în satul Arbanasi, in varful Todorovden, cetatenii si oaspetii orasului Veliko Tarnovo vot pitea asista la intrecerea traditionala de cai „kushiyata” si sa urmareasca concursul pentru cel mai aratos cal. In seara aceleiasi zile, la Cetatea medievala, punctual de referinta al orasului, va avea loc spectacolul "Inchiderea portilor cetatii Tsarevets". Ziua orasului se va incheia cu spectacolul audio-vizual „Sunet si lumina".

24 martie - Buna Vestire va fi o zi în care toata lumea va avea posibilitatea sa faca miscare sau sport in parc.


OFERTE SPECIALE

PENTRU CONTACT
Veliko Tarnovo, 1 Sava Penev stradă
Rezervari:
Telefon: +359 62 615555
Fax: +359 2 603850
e-Mail: hotel.premier@abv.bg
Skype: premier.hotel
Sales:
Phone: +359 62 61 55 56
e-Mail: office@hotelpremier-bg.com
Rezervari
OFERTE SPECIALE