CAPITALA EUROPEANA A CULTURII

Regiunea Veliko Tarnovo, care intruneste zece municipalitati, candideaza pentru cel mai prestigios titlu european – „Capitala culturala a Europei 2019", sub sloganul „Regiunea Veliko Tarnovo - sufletul Bulgariei, spiritul Europei".

De la alegerea primei Capitale europene a culturii au trecut 28 de ani. Astazi, aceasta initiativa si-a dovedit deja contributia la cultura europeana, si anume evidentierea bogatiei si a diversitatii culturilor de pe batranul continent, contributia la întelegerea popoarelor din Europa, promovarea sentimentului de apartenenta la familia europeana.

Autorii acestei idei sunt Melina Mercouri si omologul sau franceza, Jaques Lang - Ministrii Culturii din Grecia si din Franta. În 1985, la Atena a avut loc prima alegere a unei Capitalei culturale a Europei. De atunci, cu acest titlu au fost distinse peste 40 de orase din întreaga Europa, unele dintre ele fiind Essen (Germania), Pécs (Ungaria), Istanbul (Turcia) si altele.

Bulgaria va gazdui Capitala europeană a Culturii in 2019. Alaturi de Veliko Tarnovo, inca doua municipalitati si/au depus candidatura pentru prestigioasa competitie - Ruse si Plovdiv.

O serie de evenimente, activitati, intalniri si discutii pe aceasta tema au avut loc deja pe teritoriul Vechii capitale. Vor mai fi inca multe evenimente si manifestari culturale, concepute pentru a contura imaginea orasului si a regiunii drept candidatul cel mai demn de a purta prestigiosul titlu „Capitala europeana a culturii 2019”.


OFERTE SPECIALE

PENTRU CONTACT
Veliko Tarnovo, 1 Sava Penev stradă
Rezervari:
Telefon: +359 62 615555
Fax: +359 2 603850
e-Mail: hotel.premier@abv.bg
Skype: premier.hotel
Sales:
Phone: +359 62 61 55 56
e-Mail: office@hotelpremier-bg.com
Rezervari
OFERTE SPECIALE