FESTIVALUL ESTIVAL DE OPERA „SCENA VEACURILOR”

In luna iunie 2013 se va desfasura a opta editie a Festivalului estival de opera „Scena veacurilor”.

Festivalul de vară „Scena veacurilor”este un spectacol muzical unic de operă si balet, cere se desfasoara in aer liber pe dealul Tsarevets din Veliko Tarnovo.

Acesta este unul dintre evenimentele culturale emblematice ale orasului.

Inca in 1985, dealul istoric „Tsarevets" a fost ales de regizorul Plamen Kartalov pentru prima reprezentare a operei „Ivaylo" a lui Marin Goleminov. Acesta a fost începutul unui eveniment artistic unic in Bulgaria. Cea de-a doua editie a forumului cultural, purtand acum denumirea „Scena veacurilor”, a fost în 1987, pe afis figurand sase spectacole.

După o intrerupere de 21 de ani, acest eveniment cultural unic in Bulgaria a fost reluat in 2008, cu ocazia aniversarii a 100 de ani de la proclamarea Independentei Bulgariei. La 12 septembrie 2008, „Scena veacurilor” a trait momentul renasterii sale cu grandiosul spectacol de opera „Turandot" de Puccini. Pentru festival, printre ruinele vetatii Tsarevets a fost construita o scena speciala de peste sase metri inaltime. Spatiul scenic este organizat in armonie cu mediul istoric autentic,iar cele peste 1.500 de locuri pentru spectatori sunt dispuse in jurul scenei si la poalele Bisericii Patriarhiei.


OFERTE SPECIALE

PENTRU CONTACT
Veliko Tarnovo, 1 Sava Penev stradă
Rezervari:
Telefon: +359 62 615555
Fax: +359 2 603850
e-Mail: hotel.premier@abv.bg
Skype: premier.hotel
Sales:
Phone: +359 62 61 55 56
e-Mail: office@hotelpremier-bg.com
Rezervari
OFERTE SPECIALE